Här presenteras ett par sekatörer som på olika sätt fått höga betyg i oberoende tester.

Bästa sekatören

läderhölster till sekatör

ARS VS-7z Bäst i Test

ARS VS 7-Z Är en sekatör som både vunnit Bäst i Test av Aftonbladet (2015) och högst upp på rekommenderade sekatörer av Test.se. Aftonbladet gav den högsta betyg på kvalité och kapacitet samt 4 av 5 i betyg på Användning / Hantering.

Sedan dess har det kommit ut en efterföljare ARS VS-7XZ med ett förbättrat och mer ergonomiskt handtag. I övrigt är det samma prisbelönta sekatör. ” Med utbytbara skär blir detta en vän för livet” / Aftonbladet

ARS VS 7z – Pris 699 kr  

Läderhölster – Pris 295 kr 

Se video
Till Butik / Beställ

felco 6

Sekatören med snyggast snitt – Felco 6

Felco 6 är häcksaxen för dig som prioriterar snyggt och exakt snitt. Av TestFakta fick den 4,3 av 5 vilket gav den Bäst i Test. Modellen fick beröm för att den var lätt att jobba med, inte hade några risker för klämskador och framförallt för den ger ”perfekta snittytor

Testet: TestFakta gjorde ett stort laboretorumtest, i samarbete med Svensk Maskinprovning,  år 2012 med enbart fokus på snittytan efter en sekatör. Detta med sekatörer med sidoskär vilket alltså betyder att utseende och skäregenskapen liknar en sax. Se bild och jämför mot sekatören ovan. Ska man klippa väldigt nära stammen är sekatör med sidoskär en rekommendation då man lättare kommer åt. Enligt testledaren är sidoskär bättre vid trädbeskärning och sekatör med mothåll bättre för att klippa döda grenar m.m.

Pris 495 kr

Se video
Till Butik / Beställ

Bäst sekatör för dig med svaga nypor

Fiskars PowerStep blev utnämnd till ”Bästa seniorval” av Bäst-i-Test. Detta genom en teknik som gör att sekatören skär av grenen i 1,2 eller tre steg. Detta helt utifrån hur tjock gren det är.  Den uppskattades främst av pensionärerna i testgruppen tack vare ergonomi och enkelheten att klippa grövre grenar. Fick lite sämre betyg i ”åtkomlighet” eftersom den har trubbig nos och är något kortare än en klassisk sekatör. Men des styrka – är just dess styrka. De sammanfattar den med att ”Ingen annan sekatör klipper med så lite ansträngning av tjocka grenar”

Pris 329kr

Till Butik / Beställ

 

rengöring för verktyg

Rengöringsspray till beskärningsverktyg

För att häcksaxar, sekatörer och andra beskärningsverktyg ska hålla hög kvalité länge är det viktigt med underhåll efter varje gång de använts. GardenStore rekommenderar produkten GO-1 för denna rengöring för att få bort sav och annat klibbigt som snabbt kan förstöra eggen.

Spraya och torka av – klar på 30 sekunder.

Pris 230 kr 

Till Butik / Beställ

manuell häcksax Sekatör