Bäst häcksax på batteri

Stihl HSA 56 blev Testvinnare när GDS gjorde test under hösten 2018. Här visas vad som bedömdes och var den kan köpas.

Stihl bästa häcksax på batteri

Stihl HSA 56

  • Bäst i Test
  • Eldriven
  • Mycket användarvänlig

(Se omdömen under filmen)

 

Testvinnare 2018 bland batteridrivna häcksaxar

Stihl ligger i en nivå över sina konkurrenter. Visserligen är det lite högre pris men därmed följer även högre kvalité. Så kan testet av Gör Det Själv sammanfattas.

Stihl häcksax handtagRedan när den startas imponerades testpatrullen av häcksaxens effekt och styrka. Den är ”en klass för sig”. Just kraften är något man återkommer till vilket även speglar sig i 36V batteri och det är 30mm mellan tänderna.

Svärdet är något kortare än många av dess konkurrenter men detta anses ändå vara en fördel då den blev enkel att använda och hade en god balans. Bland annat har man satt batteriet mellan handtagen vilket skapar en bättre balans än att ha det längst bak.

Robust, hållbar, kraftfull och välbalanserad – Gav denna batteridrivna häcksax högsta möjliga poäng i testet.

Om testet:

En stor fördel med Gör det Själv är att de alltid gör helt oberoende tester. De har ingen fördel eller nackdel att lyfta upp enstaka produkter som vinnare. Det som testades var

  • Placering av knappar och grepp

Sitter knappar, reglage och grepp så de är lätta att komma åt? Känns det användarvänligt och funktionellt?

  • Vikt och balans

Vikt och framförallt balans är A och O för att ergonomin ska bli bra. Man jobbar ofta med en häcksax på i brösthöjd eller högre vilket gör snabbt tungt. Därmed är en välbalanserad häcksax ett absolut måste om man förväntar sig klippa längre tid.

  • Klippegenskaper

Klippegenskaper visar sig i hur grenarna klipps av häcksaxen men även hur tjocka grenar som den kan hantera. Med bra klippegenskaper och hög användarvänlighet blir resultatet bäst på kortast tid.

  • Säkerhet

Men tittade på olika säkerhetsaspekter så som nödstopp och skydd.

Till Återförsäljare – GardenStore