bosch ahs 65 lång klingaBehöver du en tålig häcksax som klarar ett riktigt grovjobb? Då är en bensindriven häcksax det bästa alternativet. Den är kraftfull och slitstark. En bensindriven häcksax har en motor som drivs av bensin till skillnad från el- och batteridrivna häcksaxar. Vissa bensindrivna häcksaxar kan ha en tvåtaktsmotor. Då behöver den köras på bensin och tvåtaktsmotorolja. Det är viktigt att vara noggrann med blandningen.

Se bensindrivna häcksaxar hos GardenStorel

 

Miljövänlig

Det finns många fördelar med en bensindriven häcksax. Den är idealisk att använda vid trädgårds- och parkvård samt inom landskapsvården och du som användare slipper att använda sladd eller riskera att batteriet tar slut. Dessutom har motorerna blivit bättre, miljövänligare och håller länge.

Tekniken bakom

Dagens moderna bensindrivna modeller är väldigt miljövänliga. Vid produktionen byggs en motor på ett sådant sätt att skadliga avgaser ska reduceras så mycket som det är möjligt. Motorn blir inkörd efter att 8-10 tankar bensin har använts. Motorns varvtal styrs av hur mycket användaren trycker på gasreglaget, samtidigt som luft och bränsle blandas. Det går att justera blandningen av luft och bränsle och det är viktigt att det är rätt justering för att på bästa sätt utnyttja maskinens kapacitet.

Vad ska man tänka på vid ett köp?

Priset skiljer en del från den bensindrivna till den el- eller batteridrivna häcksaxen. Den bensindrivna är oftast lite dyrare men den är robustare. Fundera på vad du ska använda en häcksax till. Har du en stor eller liten trädgård? Hur ser den i så fall ut? Vilken typ av häck vill du använda den till? Är den stor och tät med kraftiga grenar? I så fall kan det vara lämpligt att köpa en bensindriven häcksax. Men en bensindriven häcksax passar även för de mindre jobben.

häcksax teleskopisk manuell häcksax Sekatör

Olika typer av bensindrivna häcksaxar

Det finns olika typer av bensindrivna häcksaxar. I en modell drar du i ett startsnöre för att starta motorn på häcksaxen. Det gör att bensinen rinner ner till förgasaren. Men på många modeller räcker det med ett enkelt knapptryck för att starta motorn. På så sätt blir det ingen risk för en överfyllnad av bensin, den rinner helt enkelt tillbaka ner till tanken igen. Den har ett elektroniskt tändsystem, som är inbyggt för att ge en säker start och en jämn och lugn motorgång. Det kallas för primer.

Bra design

En bensindriven häcksax är uppbyggd med en kombination av bra design och innovativa lösningar. I motorn på en häcksax kan det finnas ett inbyggt långtids luftfiltersystem. Det ger långa filterrengöringsintervaller som effektivt skyddar motorn. I de flesta bensindrivna häcksaxar finns även ett inbyggt antivibrationssystem som hjälper till att ta upp farliga vibrationer från motorn och kniven. Det gör att det blir en bra ergonomi för den som använder redskapet. Bensindrivna häcksaxar passar bra såväl till kraftiga och täta häckar som till små grenar.

Se bensindrivna häcksaxar hos GardenStorel

Fördelar med bensindriven häcksax

Det finns många fördelar med att använda sig av en bensindriven häcksax. Många tror att de bensindrivna maskinerna endast är anpassade för tyngre och större arbeten. Men sanningen är den att med dagens innovativa teknik och idéer är den mångsidig. Den är anpassningsbar och kan användas till alla typer av jobb.

Här är några fördelar och viktiga egenskaper med en bensindriven häcksax:

  •   Ingen sladd som begränsar rörelsefriheten
  •   Stark motor, som klarar hårda belastningar
  •   Bensindriven häcksax passar bra till såväl stora projekt som mindre jobb
  •   Lätt och enkel att använda
  •   Behöver ej laddas